ZTI Error When Capturing Windows 8 for Deployment

So, I heard that you were trying to capture a base Windows 8 image for deployment. You are at least using MDT 2012 Update 1, correct? Good! What’s the problem, then? I see…on your reference machine, you are receiving an error message that contains “ZTI error: unhandled error returned by LTIApply: Not found (-2147217406 0x80041002)”.

Seriously, stop panicking. It is sort of unbecoming.

The issue is that the script is failing to check for the existence of the boot folder on the system partition before running a command called “takeown.exe,” which changes folder ownership. (NOTE: this does NOT occur if you are capturing a Windows 8 image that was originally deployed using MDT 2012 Update 1).

The fix, if you are so brave (just do it), is as follows:

  • Open %DeployRoot%\Scripts\LTIApply.wsf and C:\Program Files\Microsoft Deployment Toolkit\Templates\Distribution\Scripts\LTIApply.wsf
  • Locate the “copy bootmgr” section in both
  • Add the following code above the copy bootmgr code:

If not oFSO.FolderExists(sBootDrive & “\Boot”) then

   oFSO.CreateFolder(sBootDrive & “\Boot”)

End if

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s